Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 20 pa藕 2018, o 22:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Regulamin dzia艂u


1. Temat musi zaczyna膰 si臋 od [S1] lub [S2], a tre艣膰 powinna by膰 taka sama jak ta wyst臋puj膮ca w cenniku lub konfiguratorze, np. "[S2] Przygotowanie pod telefon GSM I"
2. Jeden w膮tek powinien dotyczy膰 jednej opcji wyposa偶enia dost臋pnej w cenniku lub konfiguratorze.



Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 202 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 13 lut 2018, o 10:33 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 15 wrz 2014, o 14:11
Posty: 187
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Android auto to kpina, archaiczne rozwi膮zanie. Fabryczna navi mo偶e nie jest tak dobra jak google maps, ale przynajmniej ekran du偶y, navi 艂atwo dost臋pne, zintegrowane z autem, nic nie wisi przed szyb膮, 偶aden telefon ani tablet, kabli brak. Ja osobi艣cie mam fabryczn膮 w dw贸ch autach i wisz膮cych telefon贸w i kabli w kabinie nie cierpie.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199


G贸ra
PostNapisane: 13 lut 2018, o 10:34 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lis 2015, o 00:51
Posty: 9065
Lokalizacja: Nowy Sacz
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAB (152KM)
Aktualnie: 350 KM/435NM
modu艂 andka w radiu i po sprawie :P

_________________
CZARNUCH SII 1,8 TSI mn moc seryjna x 2,5 ;)
viewtopic.php?f=18&t=7516


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2018, o 10:39 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 16 lis 2016, o 23:04
Posty: 958
Lokalizacja: RZ
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.4TSI (150KM)
feels3 napisa艂(a):
Android auto to kpina, archaiczne rozwi膮zanie. Fabryczna navi mo偶e nie jest tak dobra jak google maps, ale przynajmniej ekran du偶y, navi 艂atwo dost臋pne, zintegrowane z autem, nic nie wisi przed szyb膮, 偶aden telefon ani tablet, kabli brak. Ja osobi艣cie mam fabryczn膮 w dw贸ch autach i wisz膮cych telefon贸w i kabli w kabinie nie cierpie.


No ale w android auto te偶 google maps jest na ca艂ym ekranie, a telefon mi le偶y albo na fotelu pasa偶era albo w miejscu na kubki, kabelek mam poci膮gni臋ty z tylniego usb. Przy okazji d艂ugiej podr贸偶y i tak telefon na kabelku mam, bo bateria by pad艂a.
Do tego wybieranie g艂osowe jest lepsze, szybsze i bardziej precyzyjne ni偶 w fabrycznej. Kto co lubi, ale odnosz臋 wra偶enie feels3, 偶e nie do ko艅ca pozna艂e艣 dzia艂anie android auto.


Ostatnio edytowano 13 lut 2018, o 10:44 przez orlik, 艂膮cznie edytowano 1 raz

G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2018, o 10:43 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lis 2015, o 00:51
Posty: 9065
Lokalizacja: Nowy Sacz
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAB (152KM)
Aktualnie: 350 KM/435NM
Ja naprawd臋 nie rozumiem czemu nie mo偶na zrobi膰 po wifi, przecie偶 ten kabelek mnie do sza艂u doprowadza!!!

_________________
CZARNUCH SII 1,8 TSI mn moc seryjna x 2,5 ;)
viewtopic.php?f=18&t=7516


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2018, o 10:50 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 16 lis 2016, o 23:04
Posty: 958
Lokalizacja: RZ
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.4TSI (150KM)
Te偶 nie rozumiem. Ale tak jak m贸wi臋 i tak jak jad臋 gdzie艣 na kilka godzin to telefon staram si臋 podpina膰, wi臋c mnie to lotto. Kiedy艣 zalet膮 fabrycznej by艂o to, 偶e zagranic膮 korzysta艂em przy chorych cenach internetu w roamingu, a teraz maj膮c pakiet za free przesta艂o to by膰 problemem.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2018, o 10:50 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Mateusz
Do艂膮czy艂(a): 21 sty 2018, o 21:38
Posty: 187
Lokalizacja: SO
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: seria
A tak troch臋 z innej beczki.. Da si臋 do艂o偶y膰 zmieniark臋 do amundsena? Columbus to dop艂ata ok. 6500 z艂 do amundsena, a nie ma to to pokr臋te艂 ani klawiszy funkcyjnych, ino MENU, co w moim mniemaniu jest utrudnianiem 偶ycia na wz贸r dotykowej obs艂ugi klimy w nowych pugach/volvo...

_________________
ObrazekKur z艂oty - S3 TSI 280 KM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2018, o 10:53 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 15 wrz 2014, o 14:11
Posty: 187
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
W domu paruje sobi臋 telefon po wifi z TV siedz膮c na kanapie, szybko i wygodnie, na ekranie mam 100% tego co na telefonie, i tego samego chcia艂bym w aucie w AD 2018, to co jest w samochodach jest bardzo archaiczne w dzia艂aniu.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2018, o 11:00 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 11 lut 2016, o 14:12
Posty: 420
Lokalizacja: po艂udniowe mazowsze
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
twrdxy, jak nie masz nawi fabrycznej - zyskujesz. rozpracuj temat android auto i przynajmniej nie staniesz po 艣rodku 艂膮ki bo si臋 droga fizycznie sko艅czy艂a, a na mapie jest... albo nawet za ~2k PLN modu艂 android - i masz wszystko, 艂膮cznie z map膮 jak膮 chcesz. co do grzanych sto艂k贸w - mam sk贸r臋, i u偶y艂em ostatnio grzania, by sprawdzi膰, czy w og贸le dzia艂a. wentylacja - owszem, bez niej nie ma sensu bra膰 sk贸ry. no, ale ka偶dy ma sw贸j ty艂ek i wie jak o niego zadba膰. przejedz si臋 d艂u偶ej tsi220, niekt贸rzy (np. ja) te偶 w to celowali, i ostatecznie stan臋艂o na 4x4.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2018, o 12:35 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 7 lut 2017, o 10:59
Posty: 1242
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Aktualnie: 2xxKM/4xxNm
feels3 napisa艂(a):
Android auto to kpina, archaiczne rozwi膮zanie.

Uwa偶am zupe艂nie odwrotnie - fabryczne nawigacje to kpina, g艂贸wnie ze wzgl臋du na cz臋stotliwo艣膰 aktualizacji map.
W Google Maps masz aktualizacj臋 dr贸g/ulic z dnia na dzie艅, dzia艂aj膮cy live trafic po danych z Google (a nie jakie艣 TMC czy inne 艣rednio dzia艂aj膮ce pierdo艂y) i chyba wszystkie mo偶liwe POI w ka偶dym kraju...
Do tego 艣wietn膮 nawigacj臋 g艂osow膮 obs艂uguj膮c膮 komendy typu "najbli偶szy parking", o czym z OEM mo偶na tylko pomarzy膰. Przy darmowych pakietach internetu za granic膮 to ju偶 w og贸le bajka.
Oczywi艣cie w tle mo偶esz sobie odpali膰 Spotify, TuneIn Radio czy co tam chcesz i dzia艂a to symultanicznie. No i Spotify te偶 obs艂uguje komendy g艂osowe typu "play Artis - Song". No nie wiem co w tym archaicznego :roll:

leszekmw napisa艂(a):
brak dupogrzania ..jaka艣 pomy艂ka pewnie w zam贸wieniu..albo w w og艂oszeniu

Dlaczego? Mia艂em w poprzednim aucie (alcantara/sk贸ra) i nigdy tej opcji nie u偶ywa艂em...
Ale pewnie jak kto艣 ma diesla, sk贸rzan膮 tapicerk臋 i nie gara偶uje auta, to tak, mo偶e by膰 bardzo przydatne.

CLO27 napisa艂(a):
Ja naprawd臋 nie rozumiem czemu nie mo偶na zrobi膰 po wifi, przecie偶 ten kabelek mnie do sza艂u doprowadza!!!

Jest nadzieja. http://www.techradar.com/news/android-a ... s-for-2018

_________________
Honda Civic VI iSR 娄 2008-2013
Honda Accord VII Sport GT 娄 2008 - 2017

Skoda Superb III Sportline 娄 2017 -


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2018, o 12:39 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: leszek
Do艂膮czy艂(a): 18 wrz 2013, o 14:13
Posty: 2341
Lokalizacja: lublin
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 177KM
hmm. jak膮艣 grub膮 sk贸r臋 masz sane.. :D
ja mam gara偶 itd i zawsze u偶ywam..
poza tym przecie偶 auto nie zawsze stoi w gara偶u , zazwyczaj tam tylko nocuje..


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2018, o 12:43 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 7 lut 2017, o 10:59
Posty: 1242
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Aktualnie: 2xxKM/4xxNm
leszekmw napisa艂(a):
hmm. jak膮艣 grub膮 sk贸r臋 masz sane.. :D

No wiesz, go艂ym ty艂kiem raczej tylko na desce siadam :lol:

_________________
Honda Civic VI iSR 娄 2008-2013
Honda Accord VII Sport GT 娄 2008 - 2017

Skoda Superb III Sportline 娄 2017 -


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2018, o 13:07 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 15 wrz 2014, o 14:11
Posty: 187
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
sane napisa艂(a):
Uwa偶am zupe艂nie odwrotnie - fabryczne nawigacje to kpina, g艂贸wnie ze wzgl臋du na cz臋stotliwo艣膰 aktualizacji map.


Gdybym mia艂 p艂aci膰 kilka tysi臋cy z艂 za to to bym si臋 zastanowi艂 5 razy, ale obecnie kosztuje w S3 w pakiecie z Cantonem 1100z艂 i mimo 偶e sam wol臋 r贸wnie偶 google maps to w tej sytuacji nawet si臋 nie zastanawia艂em. Na codzie艅 sprawdza si臋 wystarczaj膮co dobrze, a d艂ugie trasy w nieznane rejony i tak planuj臋 z wyprzedeniem bez wzgl臋du na navi. Mia艂em r贸wnie偶 r贸偶ne wpadki z google map czy zewn臋trznym garminem kt贸ry na po艂udni europy przez 100km my艣la艂 偶e p艂ywam po oceanie, albo google kt贸re na trasie Wwa Wroc艂aw a偶 do ostatniego km chcia艂o mnie zawr贸ci膰 na autostrad臋. R贸偶nie to u mnie bywa艂o dlatego tak czy siak jestem ostro偶ny i sprawdzam zawsze obran膮 tras臋 oboj臋tnie kt贸r膮 navi u偶ywa艂em.

Oczywi艣cie google wygrywa bezsprzecznie ale ja tam navi fabryczn膮 lubi臋 u偶ywa膰.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2018, o 13:14 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 7 lut 2017, o 10:59
Posty: 1242
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 1.8TSI CJSC (180KM)
Aktualnie: 2xxKM/4xxNm
feels3 napisa艂(a):
R贸偶nie to u mnie bywa艂o dlatego tak czy siak jestem ostro偶ny i sprawdzam zawsze obran膮 tras臋 oboj臋tnie kt贸r膮 navi u偶ywa艂em.

Prawid艂owo :)
Ja tak samo - niezale偶nie od elektroniki atlas zawsze w aucie, a trasy planowane na komputerze, w domu :)

_________________
Honda Civic VI iSR 娄 2008-2013
Honda Accord VII Sport GT 娄 2008 - 2017

Skoda Superb III Sportline 娄 2017 -


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 13 lut 2018, o 17:47 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Mateusz
Do艂膮czy艂(a): 21 sty 2018, o 21:38
Posty: 187
Lokalizacja: SO
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: seria
Jak wy偶ej, cho膰 znacznie cz臋艣ciej u偶ywam Here z uwagi na pokazywanie pr臋dko艣ci auta wg GPS i ogranicze艅 (cho膰 w Maroku si臋 myli艂o i zarobi艂em mandat :D ), mo偶liwo艣膰 ustawienia ostrze偶e艅 o przekroczeniu pr臋dko艣ci, proste zarz膮dzanie ulubionymi miejscami i 艂adny interface. za to Google maps maj膮 to co kiedy艣 poprzednik here, a czego mu teraz brakuje - podpowiedzi graficzne, kt贸rego pasa si臋 trzyma膰 na skrzy偶owaniach/rozjazdach. I przydatn膮 funkcj臋 pt. znajd藕 po drodze.

Ale offtop... Wracaj膮c. pyta艂em o zmieniark臋... w sportline brak pakietu fresh czy jak mu tam, czyli Canton i navi dokupuje si臋 osobno. I o ile Amundsen to wydatek 2000 i to niewiele podnosi cen臋 auta, a nie musisz si臋 pierdzielic z kablami etc., tak chc膮c m贸c odtwarza膰 CD/DVD trzeba kupi膰 Columbusa z czym艣 tam, razem z 8000,- jak nie wincyj. st膮d pytam przy okazji... zmieniarka z innych radyj podejdzie? czy mam zak艂ada膰 osobny temat? :P

_________________
ObrazekKur z艂oty - S3 TSI 280 KM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lut 2018, o 15:25 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Mateusz
Do艂膮czy艂(a): 21 sty 2018, o 21:38
Posty: 187
Lokalizacja: SO
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: seria
Dobra, bez cd/DVD mo偶na si臋 obej艣膰.

Jutro postaram si臋 ogarn膮膰 jazd臋 testow膮 2.0 220 KM, wyboru jednostki dokonamy dopiero potem i zam贸wienie na auto p贸jdzie raczej w ci膮gu tygodnia.

_________________
ObrazekKur z艂oty - S3 TSI 280 KM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 202 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL