Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 19 lut 2018, o 01:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 19 ]  Przejd藕 na stron臋 1, 2  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 23 mar 2016, o 10:40 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 18 lis 2010, o 15:21
Posty: 503
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Inny
Silnik: 1.4TSI (150KM)
Aktualnie: 150/250 Golf Variant
Pany, takie pytanie mam - w telefonie zestawu jaki teraz znajduje si臋 w Skodach i VW po wybraniu telefonu jest mo偶liwo艣膰 dodania tak jak i w starszych modelach (np. Bolero) szybkiego wybierania. O ile to wszystko jest w pe艂ni zrozumia艂e, to patrz膮c na ekran po wybraniu tej opcji szybkiego wybierania od razu nasuwa mi si臋 my艣l aby doda膰 tam zdj臋cia kontakt贸w do opisu - jest to w og贸le mo偶liwe? Te ikony wygl膮daj膮 jakby tam mo偶na w艂a艣nie by艂o doda膰 zdj臋cia kontakt贸w, tym bardziej, 偶e takowe zdj臋cia ju偶 mam przypisane do swoich kontakt贸w w telefonie, ale ni cholery nie chc膮 si臋 zaimportowa膰 do zestawu samochodowego.

Przyk艂adowa fota z neta tej sekcji szybkiego wybierania aby zobrazowa膰 co mam na my艣li:

Obrazek

Kto艣, co艣? Enriquez? ; -)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 23 mar 2016, o 11:00 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 23 sty 2015, o 17:53
Posty: 13500
Lokalizacja: MS
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Jest mo偶liwe ale tylko w androidach

_________________
Nie b贸jcie si臋 by膰 premium.

#stayPremium :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2016, o 11:00 
Offline

Imi臋: Krzysiek
Do艂膮czy艂(a): 10 lip 2012, o 10:17
Posty: 2605
Lokalizacja: Rzesz贸w
Samoch贸d: Superb II combi 4x4
Silnik: 1.8TSI CDAB (152KM)
w Audi widzia艂em podobny ze zdj臋ciami

_________________
Obrazek


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2016, o 11:02 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 18 lis 2010, o 15:21
Posty: 503
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Inny
Silnik: 1.4TSI (150KM)
Aktualnie: 150/250 Golf Variant
whity napisa艂(a):
Jest mo偶liwe ale tylko w androidach

Aaaa, no to teraz rozumiem dlaczego nie chcia艂o zabangla膰. U偶ywam iPhona i raczej przesiadka na Andka u mnie nie wchodzi w gr臋. No nic, dzi臋ki.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2016, o 11:08 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 7164
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Powiem tak, teoretycznie jest taka mo偶liwo艣膰. Profil udost臋pnienia ksi膮偶ki PBAP jest przygotowany do przesy艂ania zdj臋膰 pod warunkiem, 偶e auto i telefon obs艂uguj膮 typ vCard od 2.1 wzwy偶. Teraz pytanie czy system w aucie si臋 o nie pyta - pewnie nie. Mo偶na by to sprawdzi膰 na lapku jakie pytanie o ksi膮偶k臋 przychodzi, ale troch臋 zabawy z tym jest. Druga kwestia to nawet je艣li prosi o zdj臋cia to pytanie czy telefon je wysy艂a - mo偶e odm贸wi膰.

Zreszt膮 logika mi podpowiada, 偶e nie ma takiej opcji z kilku powod贸w:
1. Przesy艂anie zdj臋膰 wyd艂u偶a znacz膮co synchronizacj臋 ksi膮偶ki (kto chcia艂by mie膰 dost臋p do telefonu dopiero po 10 minutach jazdy). Uprzedzaj膮c pytanie - tak ksi膮偶ka nie jest 艣ci膮gana w ca艂o艣ci, a synchronizowana, tylko r贸偶nice w zdj臋ciu trzeba znale藕膰.
2. Te zdj臋cia gdzie艣 w tym radiu te偶 musz膮 zosta膰 od艂o偶one.
3. Bateria telefonu by do艣膰 znacznie na tym cierpia艂a.

Mo偶e ewentualnie za pomoc膮 VAS/VCDS mo偶na na sta艂e ustawi膰 zdj臋cia do przycisk贸w, ale to ju偶 kto inny musi si臋 wypowiedzie膰.

Jako ciekawostk臋 mog臋 poda膰, 偶e tylko Toyota i Nissan z koncern贸w samochodowych uczestniczyli przy tworzeniu tego profilu - PBAP.

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2016, o 11:15 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 7164
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
whity napisa艂(a):
Jest mo偶liwe ale tylko w androidach


Dzia艂a to nawet w radiu bez Mirrorlinka czy AndroidAuto? Zdziwi艂bym si臋, gdyby by艂o inaczej, bo przed chwil膮 sprawdzi艂em i Japko umieszcza zdj臋cia w vCardach, wi臋c te偶 je pewnie przesy艂a dalej.

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2016, o 11:16 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 23 sty 2015, o 17:53
Posty: 13500
Lokalizacja: MS
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Tak, dzia艂a nawet w radio bez ML i AA

_________________
Nie b贸jcie si臋 by膰 premium.

#stayPremium :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2016, o 11:18 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 7164
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
To Ci powiem, 偶e jestem zaskoczony, pobawimy si臋 u Ciebie w aucie na zlocie :mrgreen:

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2016, o 11:18 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 18 lis 2010, o 15:21
Posty: 503
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Inny
Silnik: 1.4TSI (150KM)
Aktualnie: 150/250 Golf Variant
Okay - dzi臋ki za wyja艣nienie Kamracik. Nie b臋d臋 grzeba膰 i cudowa膰 aby zobaczy膰 kontakty, ot tak pyta艂em, bo te ikony wygl膮daj膮 w艂a艣nie na zdj臋cia kontakt贸w. Co do samego systemu to w sumie szkoda, 偶e nie mo偶na np. doda膰 zdj臋膰 z USB, czy te偶 karty SD (bo domy艣lnie mo偶na przegl膮da膰 foty w tych zestawach) i przypisa膰 danego zdj臋cia do kontaktu. To moim zdaniem by艂oby najprostsze rozwi膮zanie, no ale to zadanie dla VAG-a ; -)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2016, o 11:25 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 10 pa藕 2014, o 10:52
Posty: 7164
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Superb II combi
Silnik: 1.8TSI CDAA (160KM)
Bez sensu zabawa dla nich z tak膮 opcj膮, skoro jest pod to gotowy profil BT. Osobi艣cie na telefonie nie chce mi si臋 zdj臋膰 przypisywa膰, a ju偶 widz臋 jak to robi臋 w aucie. Tym bardziej, 偶e tam kontakty s膮 synchronizowane.

Jak b臋d臋 mie膰 okazj臋 to si臋 pobawi臋, bo ciekawi mnie fakt, ze mia艂by pobiera膰 zdj臋cia z Andka, a z Japka nie.

_________________
Obrazek
SIIFL


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2016, o 11:32 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 18 lis 2010, o 15:21
Posty: 503
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Inny
Silnik: 1.4TSI (150KM)
Aktualnie: 150/250 Golf Variant
Baw si臋, baw - daj zna膰 : -)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2016, o 11:33 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Adam
Do艂膮czy艂(a): 7 sie 2012, o 18:28
Posty: 612
Lokalizacja: Kalisz
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
whity napisa艂(a):
Jest mo偶liwe ale tylko w androidach


Moja kobitka ma Nokie i te偶 ma zdj臋cia w Fabii na Bolero

_________________
adamski


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2016, o 11:34 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 23 sty 2015, o 17:53
Posty: 13500
Lokalizacja: MS
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
3310?

_________________
Nie b贸jcie si臋 by膰 premium.

#stayPremium :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2016, o 11:35 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 18 lis 2010, o 15:21
Posty: 503
Lokalizacja: 艁贸d藕
Samoch贸d: Inny
Silnik: 1.4TSI (150KM)
Aktualnie: 150/250 Golf Variant
Kamracik - wi臋cej info w j臋zyku whitego odno艣nie obs艂ugiwania, lub nie: http://webspecial.volkswagen.de/infotainment/de/de/radionav-start/Discover-Pro.html#tab2


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 mar 2016, o 11:42 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Adam
Do艂膮czy艂(a): 7 sie 2012, o 18:28
Posty: 612
Lokalizacja: Kalisz
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
whity napisa艂(a):
3310?


Nie tak膮:

Obrazek

_________________
adamski


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 19 ]  Przejd藕 na stron臋 1, 2  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL