Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 14 sie 2018, o 17:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 23 sty 2018, o 12:32 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 21 lip 2010, o 20:15
Posty: 20
Lokalizacja: Gryb贸w
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Witam,
czy kto艣 mia艂 do czynienia z problemem braku obs艂ugi rSAP przy jednoczesnym u偶ywaniu karty sim w slocie?
Dzia艂a to mniej wi臋cej tak:
Jak nie ma karty w slocie telefon paruj臋 przez bluetooth, zgadzam si臋 na dost臋p do karty SIM, w columbusie zaznaczam po艂膮czenie w wersji biznes i gra. Natomiast jak w艂o偶臋 kart臋 sim do slotu (mimo zaznaczenia opcji "tylko do transmisji danych") telefon natychmiast prze艂膮cza si臋 w tryb g艂o艣nom贸wi膮cy, a co si臋 z tym wi膮偶e dzwoni i telefon i columbus, jako艣膰 po艂膮cze艅 tragedia (telefon w kieszeni spodni). Poza tym nie dzia艂aj膮 ca艂kiej przyjemne dzwonki z Columbusa.
Bez karty SIM w slocie te偶 kicha, bo nie mam danych o statucie pojazdu. Dodam tylko, 偶e dok艂ada艂em przy zam贸wieniu Infotainment online, Care Connect, Smart Link+, Skoda Command.
Superb z 24 grudnia 2017 (produkcja) z szklanym Columbusem MY18, telefonem Bussiness (karta SIM, 艂adowarka indukcyjna, wzmocnienie sygna艂u. Powy偶sze zmiany w wersji L&K wesz艂y od 46 tygodnia produkcji 2017 roku.
Podsumowuj膮c czy da si臋 jednocze艣nie u偶ywa膰 karty SIM i profilu rSAP?

Z g贸ry dzi臋kuj臋 za pomoc.

_________________

MaestroXXL
S2 4x4 200KM 423Nm CR 2011 CFGB
S3 L&K 4x4 DSG 190KM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
PostNapisane: 23 sty 2018, o 14:23 
Offline

Imi臋: Alexyn
Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2017, o 12:18
Posty: 349
Lokalizacja: Tr贸jmiasto
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
MaestroXXL napisa艂(a):
Witam,
czy kto艣 mia艂 do czynienia z problemem braku obs艂ugi rSAP przy jednoczesnym u偶ywaniu karty sim w slocie?
Dzia艂a to mniej wi臋cej tak:
Jak nie ma karty w slocie telefon paruj臋 przez bluetooth, zgadzam si臋 na dost臋p do karty SIM, w columbusie zaznaczam po艂膮czenie w wersji biznes i gra. Natomiast jak w艂o偶臋 kart臋 sim do slotu (mimo zaznaczenia opcji "tylko do transmisji danych") telefon natychmiast prze艂膮cza si臋 w tryb g艂o艣nom贸wi膮cy, a co si臋 z tym wi膮偶e dzwoni i telefon i columbus, jako艣膰 po艂膮cze艅 tragedia (telefon w kieszeni spodni). Poza tym nie dzia艂aj膮 ca艂kiej przyjemne dzwonki z Columbusa.
Bez karty SIM w slocie te偶 kicha, bo nie mam danych o statucie pojazdu. Dodam tylko, 偶e dok艂ada艂em przy zam贸wieniu Infotainment online, Care Connect, Smart Link+, Skoda Command.
Superb z 24 grudnia 2017 (produkcja) z szklanym Columbusem MY18, telefonem Bussiness (karta SIM, 艂adowarka indukcyjna, wzmocnienie sygna艂u. Powy偶sze zmiany w wersji L&K wesz艂y od 46 tygodnia produkcji 2017 roku.
Podsumowuj膮c czy da si臋 jednocze艣nie u偶ywa膰 karty SIM i profilu rSAP?

Z g贸ry dzi臋kuj臋 za pomoc.


Da si臋. U mnie to dzia艂a bezb艂臋dnie. Karta PLUSa w slocie SIM ("tylko transmisja danych"). Dzwonki Columbusa dzialaja, dzia艂a dost臋p do ksi膮偶ki telefonicznej z poziomu kierownicy, dzia艂a wysy艂anie sms贸w z Columbusa i oczywi艣cie dzia艂aj膮 rozmowy telefoniczne przez Columusa (przy po艂膮czeniu po BT przez telefon). Karta SIM wykorzystywana jest tylko do internetu na pok艂adzie auta (lokaly AP) oraz do us艂ug Skoda Connect.

Sprawdza艂e艣 z innym telefonem? Jaki model telefonu u偶ywasz?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sty 2018, o 19:11 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 21 lip 2010, o 20:15
Posty: 20
Lokalizacja: Gryb贸w
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Witam,
Samsung Galaxy S7 Edge

_________________

MaestroXXL
S2 4x4 200KM 423Nm CR 2011 CFGB
S3 L&K 4x4 DSG 190KM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sty 2018, o 19:16 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 21 lip 2010, o 20:15
Posty: 20
Lokalizacja: Gryb贸w
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Nie sprawdza艂em z innym telefonem. Spr贸buj臋, ale mam tylko SGS5 albo jakie艣 wynalazki syna lub c贸rki (Xiaomi,Neffos)
Mo偶e co艣 przekombinowa艂em i przywr贸cenie ustawie艅 fabrycznych pomo偶e...
alexyn masz Columbusa z pokr臋t艂ami czy ca艂y dotykowy?

_________________

MaestroXXL
S2 4x4 200KM 423Nm CR 2011 CFGB
S3 L&K 4x4 DSG 190KM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sty 2018, o 08:50 
Offline

Imi臋: Alexyn
Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2017, o 12:18
Posty: 349
Lokalizacja: Tr贸jmiasto
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Mam dotykowy 9.2". Korzystam rowniez z Samsunga Galaxy S7 edge.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 sty 2018, o 16:43 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 21 lip 2010, o 20:15
Posty: 20
Lokalizacja: Gryb贸w
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TDI (190KM)
alexyn napisa艂(a):
Mam dotykowy 9.2". Korzystam rowniez z Samsunga Galaxy S7 edge.

alexyn czy m贸g艂by艣 podes艂a膰 wszystkie ustawienia jakie masz, lub printsceeny?
Przywr贸ci艂em ustawienia fabryczne ca艂ego profilu kierowcy (wszystko od nowa 艂膮cznie z fotelem, lusterkami, radiem itd.) i nie pomog艂o.
Profil konfigurowa艂em przez kreatora czy jak tam to si臋 zwie. Nie usuwa艂em karty sim ze slotu w schowku. Podczas autoryzacji po艂膮czenia telefon nie pyta艂 nawet o dost臋p do SIM i nie ma takiej opcji w ustawieniach po艂膮czenia bluetooth. Wszystko si臋 zmienia jak wyci膮gn臋 kart臋 SIM pod warunkiem, 偶e po艂膮czenie konfiguruj臋 gdy karta nie znajduje si臋 w slocie.
Wersja oprogramowania Columbusa 2018, w telefonie android 7.0

_________________

MaestroXXL
S2 4x4 200KM 423Nm CR 2011 CFGB
S3 L&K 4x4 DSG 190KM


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 lut 2018, o 10:50 
Offline

Imi臋: Alexyn
Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2017, o 12:18
Posty: 349
Lokalizacja: Tr贸jmiasto
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Prv ;-) zadzwonisz to pogadamy. Moze uda sie jakos pomoc.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 mar 2018, o 21:02 
Offline

Imi臋: Pabloss
Do艂膮czy艂(a): 29 mar 2018, o 20:54
Posty: 3
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Aktualnie: L&K
Witam mam problem z columbusem mianowicie nie 艂膮czy si臋 z sieci膮 mimo rejestracji i w艂o偶eniu karty sim do internetu... Dodatkowo nie dzia艂aj膮 przyciski w podsufitce opr贸cz SOS auto kupione 15.12.2017 i taki cyrk... Serwis twierdzi 偶e brak b艂臋d贸w wszystko ok... Czy kto艣 ma podobny problem...?? Pozdrawiam


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 mar 2018, o 21:13 
Offline

Imi臋: Pabloss
Do艂膮czy艂(a): 29 mar 2018, o 20:54
Posty: 3
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Aktualnie: L&K
Czy jest kto艣 kto ogarnia Columbusa? B臋d臋 wdzi臋czny za pomoc.. :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 mar 2018, o 21:15 
Offline

Imi臋: Pabloss
Do艂膮czy艂(a): 29 mar 2018, o 20:54
Posty: 3
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Aktualnie: L&K
Wersja oprogramowania Columbusa 2018


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 mar 2018, o 06:38 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4587
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
A sk膮d jeste艣?

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL