Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 14 gru 2018, o 16:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 40 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 12:36 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lip 2016, o 10:29
Posty: 548
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: jeszcze 280 KM
No ja czyta艂em, 偶e autoryzacj臋 ma p艂atny Sygic, ale Google Maps ju偶 nie - chocia偶 nie potrafi臋 w to uwierzy膰. Zak艂adam, 偶e Google Mapsy dzia艂aj膮.
SmartLink pozwala na udost臋pnienie ekranu. Na Androidach jest to Android Auto, na iPhone to jest CarPlay. Z tym 偶e Android Auto te偶 robi psikusy, bo na wielu telefonach nie dzia艂a prawid艂owo. Np. wszystkich Huawei/Honor nie bangla.

Natomiast na pewno nie dzia艂a Yanosik i 偶eby zadzia艂a艂, to potrzebny jest ten modu艂 VIM.

Ja jeszcze wpad艂em na taki pomys艂:
- kupujemy sobie ma艂y tunerek TV DVB-T na RTL2832U
- kupujemy jaki艣 tr贸jnik USB (albo np. hub USB?), kt贸rym 艂膮czymy telefon z nasz膮 navi i ww. tunerem dvb-t
- na kom贸rce instalujemy aplikacj臋 tunera tv
- udost臋pniamy na ekranie navi aplikacj臋 do tunera tv -> ogl膮damy telewizj臋 ;)


EDIT
Jak ruszysz, to b臋d膮 dzia艂a膰 tylko aplikacje certyfikowane. Taki Yanosik na pewno nie zabangla, ale tak jak m贸wi臋, wierzy膰 mi si臋 nie chce, 偶e mapy Google nie dzia艂aj膮.


Ostatnio edytowano 30 wrz 2016, o 12:42 przez przemoka, 艂膮cznie edytowano 2 razy

G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199


G贸ra
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 12:41 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 16 sie 2012, o 10:40
Posty: 59
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Ok i podobno jest tak, 偶e jak si臋 ruszy to ju偶 nie mo偶esz korzysta z aplikacji na ekranie Columbus przez Android Auto, prawda to?

_________________
https://www.facebook.com/proracingrally ... page_panel


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 13:16 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4719
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
No ale to si臋 obchodzi zdejmuj膮c blokad臋 VIM - czy to adapterem, czy przez VCP.

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 13:39 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lip 2016, o 10:29
Posty: 548
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: jeszcze 280 KM
VCP? Czyli wystarczy pozmienia膰 programowo i jest? To w sumie chyba lepsze rozwi膮zanie ni偶 modu艂 :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 14:10 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 17 wrz 2015, o 21:17
Posty: 420
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
Ale motacie. To wszystko nie dotyczy iPhone'a. Tam nie ma aplikacji dzia艂aj膮cych w czasie jazdy i nie. Albo aplikacja obs艂uguje CarPlay albo nie obs艂uguje i tyle.

Google Maps nie wy艣wietlisz z iPhone'a na Columbusie, jest za to Apple Maps (kt贸re w iOS 10 ju偶 nawet w miar臋 dzia艂a).


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 14:29 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lip 2016, o 10:29
Posty: 548
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: jeszcze 280 KM
Ja mam telefon Honor 7 (by Huawei), czyli Andka i ca艂膮 mas臋 problem贸w. Telefon MirrorLinka nie wspiera, HTC Car nie dzia艂a, ale dzia艂a艂 Android Auto. Tylko niedawno wypuszczono jakie艣 update'y i Android Auto wyk艂ada si臋 komunikatem "Incompatible Phone". I oczywi艣cie 偶adnej solucji w ca艂ym internecie nie ma, bo po co :)

Pozostaje puszcza膰 muz臋 przez BT na navi albo jecha膰 do kol. Pab567 i montowa膰 modu艂 Androida :)

Na iPhone'ach kompletnie si臋 nie znam.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 15:04 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 17 wrz 2015, o 21:17
Posty: 420
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
Z iPhonem problem贸w raczej nie ma, poza tym, 偶e aplikacji na CarPlay jest jak na lekarstwo鈥


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 15:28 
Offline
Moderator
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Pawe艂
Do艂膮czy艂(a): 12 lis 2012, o 15:54
Posty: 4719
Lokalizacja: Warszafka (Ochota)
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 3.6 V6 FSI CDVA (260KM)
Aktualnie: 277 KM / 347 Nm
Podobnie jest z MirrorLink - certyfikat ma kilkana艣cie aplikacji. Ale to si臋 daje obej艣膰: na wielu telefonach instaluj膮c HTC Car z apk. odblokowuj膮c VIM i uruchamiaj膮c aplikacj臋 spod HTC Car (bo HTC Car ma certyfikat na u偶ywanie podczas jazdy).

_________________
Wyprzeda偶 piwniczna http://olx.pl/oferty/uzytkownik/Qncf/


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 pa藕 2016, o 18:21 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 11 lut 2016, o 14:12
Posty: 449
Lokalizacja: po艂udniowe mazowsze
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Kto艣 mo偶e ju偶 testowa艂 BT V pod k膮tem zasi臋gu? czy warto?
na stronie skody przy sprawdzaniu kompatybilno艣ci telefon贸w z superb3 s膮 do wyboru: high radio, MIB entry plus, standard radio. kt贸re to b臋dzie columbus?
kto艣 pr贸bowa艂 na takim zestawie (columbus i bt V) po艂膮czy膰 skutecznie lumie 930?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 11 pa藕 2016, o 18:21 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lis 2015, o 00:51
Posty: 9261
Lokalizacja: Nowy Sacz
Samoch贸d: Superb II
Silnik: 1.8TSI CDAB (152KM)
Aktualnie: 350 KM/435NM
:mrgreen:

_________________
CZARNUCH SII 1,8 TSI mn moc seryjna x 2,5 ;)
viewtopic.php?f=18&t=7516


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 40 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL