Forum Skoda Superb

Portal mi艂o艣nik贸w i u偶ytkownik贸w Skody Superb
Teraz jest 14 gru 2018, o 15:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 40 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1, 2, 3  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 29 wrz 2016, o 16:27 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lip 2016, o 10:29
Posty: 548
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: jeszcze 280 KM
A po co jest Internet potrzebny takiemu Amundsenowi czy Columbusowi? Przecie偶 Spotify'a itp. tam nie ma.
Te艣膰 na jakiego艣 taniego Paska B8 i na pewno nie ma rsapa, ale smsy mu pokazywa艂 Maxi Dot. Czy BT IV te偶 poka偶e te smsy i skopiuje sobie ksi膮偶k臋 adresow膮, 偶eby wybra膰 rozm贸wc臋?


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199


G贸ra
PostNapisane: 29 wrz 2016, o 16:40 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 4 lis 2015, o 17:04
Posty: 242
Lokalizacja: Gda艅sk
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
kamracik napisa艂(a):
Aby obiektywnie to oceni膰 potrzebowa艂by艣 kogo艣 kto z tym samym telefonem 艣miga po jaki艣 zadupiach i przypadkiem w tym samym zadupiu by艂 autem z phoneboxem i bez. A i tak mo偶e by膰c to subiektywna ocena. Wi臋c bym rozwa偶a艂 raczej czy chcesz mie膰 艂adowanie indukcyjne czy nie :)

Je艣li chodzi tutaj o Premium to widz臋, 偶e teraz skoro jest obs艂uga LTE to 偶eby nie by艂o tak, 偶e b臋dzie dzia艂a膰 tylko z LTE i b臋dzie gubi膰 Internet, gdy tylko sko艅czy si臋 jego zasi臋g.


Mo偶e odpowiem za 2 tyg. Odbieram z BT V i codziennie mijam korki w Malborku przez zadupia gubi膮c sygna艂 w sta艂ych punktach.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2016, o 17:22 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 11 lut 2016, o 14:12
Posty: 449
Lokalizacja: po艂udniowe mazowsze
Samoch贸d: Superb III combi 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Wystarczy, 偶e sprawdzi si臋 zasi臋g w kiepskim miejscu (na zadupiu) w boxie i poza nim, np. na wysoko艣ci g艂owy. i wtedy wszystko b臋dzie jasne. wystarczy to samo auto. ta sama chwila. ten sam telefon.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2016, o 17:38 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 4 lis 2015, o 17:04
Posty: 242
Lokalizacja: Gda艅sk
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
bartekpion napisa艂(a):
Wystarczy, 偶e sprawdzi si臋 zasi臋g w kiepskim miejscu (na zadupiu) w boxie i poza nim, np. na wysoko艣ci g艂owy. i wtedy wszystko b臋dzie jasne. wystarczy to samo auto. ta sama chwila. ten sam telefon.


Nom. Wszystko si臋 zgadza tylko 偶e nie mam teraz auta z boxem :P


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2016, o 21:51 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 23 sty 2015, o 17:53
Posty: 14648
Lokalizacja: MS
Samoch贸d: Inny
Silnik: Inny
Aktualnie: 333km / 703nm
przemoka napisa艂(a):
Te艣膰 na jakiego艣 taniego Paska B8 i na pewno nie ma rsapa, ale smsy mu pokazywa艂 Maxi Dot. ?
nie potrzebujesz rsap zeby smsy odczytywa膰 ... Wystarczy wej艣cie na karte sim!
Ale kto w dzisiejszych czasach wysy艂a smsy....prosz臋 cie

_________________
Nie b贸jcie si臋 by膰 premium.

#stayPremium :)


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 29 wrz 2016, o 22:42 
Offline

Imi臋: BArtek
Do艂膮czy艂(a): 19 lut 2015, o 13:31
Posty: 417
Lokalizacja: RP
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Aktualnie: 308ps/441nm
przemoka napisa艂(a):
A po co jest Internet potrzebny takiemu Amundsenowi czy Columbusowi? Przecie偶 Spotify'a itp. tam nie ma.
Te艣膰 na jakiego艣 taniego Paska B8 i na pewno nie ma rsapa, ale smsy mu pokazywa艂 Maxi Dot. Czy BT IV te偶 poka偶e te smsy i skopiuje sobie ksi膮偶k臋 adresow膮, 偶eby wybra膰 rozm贸wc臋?


BT IV (standard w l&k) wystarczy i pokazuje smsy (i oczywiscie kopiuje ks. adr.) ale to tez zale偶y od telefonu, w iPhonie 6 nie pokazuje ale np. w Samsungu s7 normalnie wy艣wietla

_________________
my S3 2.0TSI L&K http://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=6498


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 06:26 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lip 2016, o 10:29
Posty: 548
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: jeszcze 280 KM
whity napisa艂(a):
przemoka napisa艂(a):
Te艣膰 na jakiego艣 taniego Paska B8 i na pewno nie ma rsapa, ale smsy mu pokazywa艂 Maxi Dot. ?
nie potrzebujesz rsap zeby smsy odczytywa膰 ... Wystarczy wej艣cie na karte sim!
Ale kto w dzisiejszych czasach wysy艂a smsy....prosz臋 cie


Whity, nie jestem samob贸jc膮 - nie mam zamiaru przecinakiem 280 KM pru膰 po szosach i pisa膰 smsy :lol:

Chodzi mi o to, 偶e jedyne na czym mi zale偶y to to, 偶eby system BT na tyle umia艂 si臋 zintegrowa膰 z telefonem, 偶e w razie potrzeby wida膰 na Maxi DOT smsa, kt贸ry mi przylaz艂 w trakcie jazdy. That's it.

Dzi臋ki @barteka3 za wyja艣nienie. O to mi w艂a艣nie chodzi艂o, 偶eby kto艣 potwierdzi艂 w艂a艣nie taki zakres funkcjonalno艣ci.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 10:57 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 16 sie 2012, o 10:40
Posty: 59
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
A po co mi wej艣cie na kart臋 SIM w aucie? I czy tam jest bezprzewodowa 艂adowarka jak jest Phone box?

_________________
https://www.facebook.com/proracingrally ... page_panel


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 11:05 
Offline

Do艂膮czy艂(a): 17 wrz 2015, o 21:17
Posty: 420
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 1.8TSI CJSA (180KM)
Poczytaj tu: http://superbclub.pl/viewtopic.php?f=36&t=6620


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 11:31 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 16 sie 2012, o 10:40
Posty: 59
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Dzi臋ki, przeczyta艂em, ale dalej jestem zielony. Zam贸wi艂em ten BT II, ale zastanawiam si臋 czy tego nie zmieni膰. Mam Iphone 6, wi臋c rSAP i tak nie dzia艂a. WLAN mam ju偶 nawet w std BT. Pytanie czy przyda mi si臋 wej艣cie na kart臋 SIM?

Chc臋 艂膮czy膰 si臋 z zestawem bezprzewodowo i mie膰 dost臋p do SMS i ksi膮偶ki adresowej z poziomu auta. Hot Spot mog臋 sobie zrobi膰 z telefonu dla pasa偶er贸w...

_________________
https://www.facebook.com/proracingrally ... page_panel


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 11:44 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lip 2016, o 10:29
Posty: 548
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: jeszcze 280 KM
Ja si臋 zdecydowa艂em na BT IV, bo zgodnie z tym co @barteka3 pisze to tak to powinno zadzia艂a膰. Gdyby Amundsen albo Columbus mia艂y mapy google'a wbudowane w siebie, to by mo偶na by艂o my艣le膰 o jakich艣 bardziej profesjonalnych rozwi膮zaniach. Ale w takim przypadku to ja nie widz臋 sensu.

Ja si臋 b臋d臋 jeszcze zastanawia膰 nad jakim艣 rozwi膮zaniem od Pab567, 偶eby rozszerzy膰 navi o kompletny modu艂 z Androidem. Bo wtedy mo偶na sobie pu艣ci膰 automap臋, google Maps z Yanosikiem, telewizj臋, Spotify, czy inny TuneIn.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 11:48 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 16 sie 2012, o 10:40
Posty: 59
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Czyli jak mam sparowany Iphone 6 z Columbusem to mog臋 wy艣wietli膰 sobie mapy google na nawigacji poprzez BT? I korzysta膰 z map google do nawigowania?

_________________
https://www.facebook.com/proracingrally ... page_panel


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 12:02 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 24 lip 2016, o 10:29
Posty: 548
Samoch贸d: Superb III 4x4
Silnik: 2.0TSI (280KM)
Aktualnie: jeszcze 280 KM
No nie, raczej musisz wykorzysta膰 CarPlay z Iphone'a i udost臋pni膰 ekran telefonu na navi. Ale to te偶 mo偶e nie zadzia艂a膰 podczas jazdy, bo Google Maps chyba nie jest autoryzowany do u偶ywania podczas jazdy. Tzn. ja tak wyczyta艂em, ale uznaj臋 to za kuriozum. Natomiast na to te偶 jest metoda, a mianowicie modu艂 VIM (Video in Motion), kt贸ry si臋 wpina w kable jednostki centralnej navi i dzi臋ki temu nawigacja przepuszcza wszystkie aplikacje, kt贸re mo偶na uruchomi膰 podczas postoju.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 12:07 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Imi臋: Sebastian
Do艂膮czy艂(a): 8 sty 2016, o 17:09
Posty: 337
Lokalizacja: Gdynia
Samoch贸d: Superb III combi
Silnik: 2.0TSI (220KM)
Dodam od siebie, ze szkoda i偶 CarPlay dzia艂a w S3 tylko po kablu. iOS wspiera tak偶e CarPlay przez BT.


G贸ra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 30 wrz 2016, o 12:25 
Offline
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 16 sie 2012, o 10:40
Posty: 59
Lokalizacja: Warszawa
Samoch贸d: Superb III
Silnik: 2.0TDI (190KM)
Jak to google maps die jest autoryzowane podczas jazdy. Tzn., 偶e jak w艂膮cz臋 nawigacja google maps na telefonie dzisiaj w aucie to nie b臋dzie mi dzia艂a艂 GPS?

Jak si臋 udost臋pnia ekran telefonu na navi Columbus? Poprzez SmartLink?

_________________
https://www.facebook.com/proracingrally ... page_panel


G贸ra
 Zobacz profil  
 
Offline

Posty: 199
Lokalizacja: Polska


G贸ra
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Odpowiedz w w膮tku  [ Posty: 40 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1, 2, 3  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL